Probabil un joc de la care nu am avut așteptări prea mari , mai ales după anunțul că jocul se va lansa în „Early Access”. „Palworld”, făcut și publicat de către „Pocket Pair”, e un joc care a stârnit interesul printre mulți jucători în ultimele săptămâni , având undeva la 15+ milioane de vânzări . E un survival care se bazează pe niște creaturi numite „Pals”, foarte similari cu „Pokemonii”. Jocul în sine încă nu e complet, dar oferă destul de mult content pentru un stagiu atât de prematur.
INTRO
Jocul începe foarte criptic, un cutscene de 2 lei cu un mesaj pe care nu-l înțelegi până la finalul jocului, da , aparent, jocul are o poveste la rândul lui. E o situație similară ca în jocurile souls, nu îți spune ce să faci, doar îți faci personajul, intri în el, pe urmă te descurci.
GAMEPLAY ȘI COMBAT
Am ajuns la partea principală din „Palworld”, gameplay-ul. Fiind un survival cu Poke-, Pals.., ei sunt centrul jocului, obiectivul principal încă din start e unul care te bagă în ceață , nu trebuie să ajungi cel mai mare maestru „Pokemon”, trebuie doar să termini toate dungeon-urile care se întind pe fiecare biome din hartă . De asemenea, harta nu e generată automat, cu toț îi avem aceeași locație de spawn. Jocul are un „crafting tree”, un „leveling system” pentru tine și pentru Pals, și un gunplay decent.
E o combinație între mai multe titluri populare. Movement-ul e slightly similar cu cel din fortnite, glider-ul la fel, până și construitul e similar în design. Fiind un joc survival, nu doar tu trebuie să supraviețuiești , animăluțele tale au un health și hunger bar , ba chiar se pot îmbolnăvi de la lipsa de confort și prea mult muncă . Overall, ei sunt cauza avansării tale în progresie, îi poți folosi la: lupte între pals/oameni, construit, grădinărit , minat , tăiat lemne, zburat, etc. Progresând în nivel, poți debloca anumite abilități pentru a îi folosi ca pe niște arme.
GRAFICĂ ȘI ENVIRONMENT
„Palworld” arată foarte bine în general, jocul ne-a livrat un open world clean, lumini bune și un foliaj în regulă . Fidelitatea graficii nu e atât de bună totuși , fiind un Open World destul de mare și un studio mai mic, probabil nu și -au permis să ne ofere cea mai bună calitate din toate timpurile. Artstyle-ul în schimb e Fortnite gacha, dacă o putem spune așa . Design-ul creaturilor (Pals) pe care îi întâlnim peste tot e foarte bun, s-au inspirat foarte mult din „Pokemon”.. sunt basically Pokemoni cu ceva în plus .
SUNET ȘI MUZICĂ
Sunetele din „Palworld” sunt devastatoare, mai ales cele pe care le scoate personajele, e doar un strigat foarte enervant la fiecare mișcare sau lovitură primită . Pot spune aceeași chestie și despre „Pals”, majoritatea scot sunete foarte similare, nu îi poți deosebi deloc. Cât despre muzică , e exact la fel, nimic prea extravagant. Jocul are în total vreo 10-12 Soundtrack- uri , am putut diferenția doar 2 din ele, alea fiind în meniul principal și în Cutscene-uri.
POVESTE
O categorie în care nu pot să – mi dau prea mult cu părerea pentru că e aproape neexistentă în joc. Povestea din „Palworld” e dată uitării de către developeri, tot ce știm despre poveste ne este dezvăluit în Intro .. Te trezești de nicăieri și vezi pe un dizpozitiv un mesaj în care îți zice că „Copacul ține adevărul „, foarte criptic, nu? „Copacul” de care ne-a precizat e chiar un copac uriaș până la urmă , unul la care trebuie să ajungi la sfârșitul jocului.
CONCLUZIE
La prima vedere, „Palworld” pare un joc plictisitor și prostesc.. well, chiar așa e, cel puț în la început . În cele 20+ ore pe care le-am jucat CO-OP, m-am putut bucura foarte mult de momentele petrecute, cu toate că uneori a devenit frustrant tot grind-ul ăla pentru level. Pentru un joc lansat in „Early Access”, jocul îți oferă foarte, foarte mult content. Cu toate că nu are o poveste de care să ne bucurăm sau cel puțin să o înțelegem , gameplay-ul și world building-ul îl face un joc demn de jucat, care își merită banii 100%, de asemenea, jocul e pe XBOX Game Pass, vă recomand să îl încercați de acolo prima dată .
Palworld: Recenzie
Dante