blasphemous 2 thumbnail art blasphemous 2 thumbnail art

Blasphemous 2: Recenzie

Cel mai așteptat joc al meu din 2023 a ajuns , și a livrat mult mai mult decât ne așteptam cu toții . „Blasphemous 2” este sequel-ul unuia dintre cel mai bun „metroidvania”, care poartă același nume. Făcut de către „The Game Kitchen” și publicat de către „Team 17”, Blasphemous 2 a reușit să livreze perfecțiunea întruchipată într -un joc video „metroidvania”. Fiind diferit, dar în același timp similar cu primul joc, „Blasphemous 2” e mai reușit din orice punct de vedere.

https://www.youtube.com/watch?v=82Ea8xljfqc&ab_channel=PlayStation

INTRO

„Blasphemous 2” începe cu un cinematic absolut demențial , de la începutul cutscene-ului, putem vedea că artstyle-ul e oarecum schimbat, într -un fel sau altul. Cutscene-urile și jocul în general, e mult mai colorat decât în jocul precedent. La scurt timp după cinematic, jocul îți prezintă un tutorial de gameplay scurt cu un boss battle la final. De asemenea, jocul începe la fel de misterios ca și primul, personajul principal AKA „The Penitent One” se trezește din morți , apare un ghid, bla,bla.. ați prins voi ideea, exact ca și în primul joc. După „trezirea” personajului nostru principal favorit, jocul îți permite să îți alegi o armă de început , încă un feature nou față de primul joc în care ai avut doar o sabie .

blasphemous 2 intro art
GAMEPLAY ȘI COMBAT

Când vine vorba de combat, jocul nu dezamăgeș te absolut deloc, ba chiar „revoluționează” combat-ul față de primul joc. Toate cele 3 arme sunt excepțional de satisfăcătoare în combat. Fiecare dintre ele se simt diferit, au un pattern diferit și se folosesc diferit, relevând de inamici. Pe de altă parte , în playtrough-ul tău , poți face rost de fiecare armă din joc, indiferent de ce armă alegi la început . Progresând în poveste , vei debloca anumite pasaje, urmându -le, ar trebui să faci rost de armele respective. Se pare că am omis cea mai importantă parte, numele armelor și ce sunt ele.. În primul rând avem „Ruego El Alba” , o sabie curbată foarte asemănătoare cu cea din primul joc, „Mea Culpa”. „Ruego El Alba ” e acea armă din majoritatea jocurilor cu damage moderat, opțiunea safe pentru oricine. A doua armă e „Sarmiento și Centella”, o sabie unică și un cuțit , la început pare o armă prostească , dar avansând în joc și îmbunătățind -o, realizezi că e o armă overpowered, care poate devasta orice inamic. E tipul acela de armă , „very fast and cheap damage”. Și ultima armă din arsenalul pocaitului nostru este.. „Veredicto”. Personal, e arma mea favorită din mai multe motive, are un moveset interesant și un damage HUGE, absolut HUGE, distrugeam anumiți bossi în mai puțin de 2 minute . e tipul ăla de armă pentru orice tank player în „League of Legends” , „Slow but a ton of damage”.

Lăsând armele la o parte, e timpul să discutăm despre varietatea inamicilor în joc. De asemenea, jocul introduce o tonă de lucruri noi în gameplay, cum ar fi , statui care îți dau bonusuri eficiente în joc. Pe lângă asta , sistemul de upgrade e foarte schimbat față de primul joc. Probabil singurul minus pe care îl are „Blasphemous 2” e că un procent de 30% din inamicii primului joc, au fost introduși aici. Fără nici o schimbare, au fost introduși exact la fel. Lăsând asta, inamicii proaspăți introduși în joc au fost absolut demențiali, challenging și un design super unic. Bossii au fost cea mai bună parte din tot jocul, pe lângă artstyle.. fiecare dintre bossi a avut un lore bun, un attack pattern excelent și o muzică care să te țină în priză tot fight-ul, au fost perfecțiune la cel mai înalt nivel, aș zice că majoritatea bossilor din „Blasphemous 2” sunt mai buni ca cei din primul joc, cu toate că au o dificultate mai mică , design-ul lor e absolut IMPECABIL. Încă o chestie pe care „Blasphemous 2” o face perfect e harta interconectată . Modul în care jocul te pune să mergi într -o zona , pe urmă să avansezi in altă zona și după să revii din nou in zonele anterioare pentru a descoperii alte zone, e absolut genial. Sunt foarte puține jocuri care au reușit să facă o asemenea chestie, un exemplu bun ar fi seria „Souls” din care s-au inspirat zeci de developeri.

blasphemous 2 gameplay si combat art

GRAFICĂ ȘI ENVIRONMENT

Am ajuns la cea mai importantă parte din joc, grafica .. sau mai degrabă , artstyle-ul. Cu mâna pe inima declar că , „Blasphemous 2” are cel mai senzațional artstyle pe care l-am văzut vreodată în ficțiune , nu doar în gaming. De la fiecare detaliu minuscul, jocul strigă PERFECȚIUNE . Fiecare NPC e disturbing, dar într -un mod bun, bossii par familiari cu toate că nu i-am văzut niciodată , au un design înfricoșător de frumos. Jocul combină estetica religioasă cu una gore. Cea mai mortală combinație pe care am văzut -o vreodată . La partea grafică , jocul nu livrează foarte multe fiind un indie pixel-art, dar cinematicele din joc sunt demențiale din toate punctele de vedere. Culorile, animațiile , efectele speciale și sunetele sunt toate absolut extraordinare.

blasphemous 2 grafica si environment art

SUNET ȘI MUZICĂ

Încă o parte în care „Blasphemous 2” câștigă . Sunetele din joc sunt al naibii de satisfăcătoare , developerii au reușit „cumva” să îmbunătățească ceea ce era deja PERFECT. Satisfacerea pe care o ai în combat e datorită , în mare parte, de sunetele jocului. Design-ul sunetului e mult mai apăsător față de primul joc, sunetele loviturilor pe care le încasează inamici, îți dă o stare de satisfacție imensă . De asemenea, muzica din „Blasphemous 2” e pâinea lui Dumnezeu, nu am văzut muzică mai bună într -un joc de la „Elden Ring”, muzica e ambientală , se potrivește foarte bine jocului. Fiecare zonă are o muzică specifică care te face să te pui în pielea personajului și să simți că ești acolo, e o stare de neexplicat. Și muzica bossilor, ohh.. aia e AMAZING, piesele sunt alese la perfecție pentru fiecare boss, la unii bossi am simțit că mă mișc pe beat, atât de atent am fost la muzică în timpul fight-ului.

blasphemous 2 sunet si muzica art
POVESTE

Povestea din „Blasphemous 2” pare foarte confuză la început , la fel ca în fiecare joc „souls”. Totul începe brusc și nu înțelegi nimic, mai ales dacă nu ai jucat primul joc. Povestea are loc la 1000 de ani distanță față de primul joc. În poveste , cum am precizat și mai sus , îl avem pe „The Penitent One” ca și personajul nostru principal, adus la viață de către „Miracol”, „The Penitent One” pornește în călătoria lui în a distruge copilul născut de către „Miracol”. Povestea din „Blasphemous 2” încă rămâne incompletă , cu toate că are un final, ca și predecesorul lui, jocul probabil va avea încă 2 DLC- uri , cel puțin .

blasphemous 2 poveste art
CONCLUZIE

Cu un combat extraordinar de bun, o muzică absolut fabuloasă și un artstyle perfect, „Blasphemous 2” a reușit să îmi aducă o experiență de neuitat. Consider că „Blasphemous 2” este cel mai bun joc din toate timpurile, nu cred că vom obține un astfel de joc nici în 10 ani, poate chiar niciodată , acest joc este definiția „PEAK-ului”, are cea mai bună artă pe care am văzut -o vreodată în ficțiune . A devenit jocul meu favorit din toate timpurile. Mulțumesc , Blasphemous.

 

Lasă un răspuns