granblue fantasy relink wallpaper art granblue fantasy relink wallpaper art

Granblue Fantasy: Relink – Recenzie

„Granblue Fantasy: Relink”, un joc pe care l-am avut în vizor încă de la primul reveal. După numai 8 ani de la reveal-ul inițial , jocul a fost lansat, și pot spune că a meritat așteptarea . „Granblue Fantasy: Relink”, făcut și publicat de către „Cygames”, a devenit unul dintre JRPG-urile mele favorite din toate timpurile. Artstyle-ul, personajele, combat-ul și cantitatea de content pe care jocul ți-l oferă este absolut uriașă.

https://www.youtube.com/watch?v=_SPyuNp4-RE&t=1578s&ab_channel=Shirrako

INTRO

Încă de la bunul început ne putem da seama că jocul e foarte bine structurat, având toate aspectele necesare pentru a îl face un masterpiece de joc „RPG-japonez”. Am fost plăcut surprins că jocul s-a axat destul de mult pe poveste având în vedere că prioritatea jocului e modul multiplayer. Încă din primele 20 de minute mi -am dat seama că jocul e ( foarte probabil ) o rudă puțin mai îndepărtată cu „Final Fantasy XVI”, poate chiar de asta mi-a plăcut jocul atât de mult. Zic asta deoarece jocul copiază literalmente majoritatea aspectelor HUGE pe care „Final Fantasy XVI” ni le-a livrat. Lupte colosale cu „Eikons”, UI similar, combat și Skill tree copy- paste , se observă foarte clar că jocul „s-a inspirat” foarte mult de la Behemoth-ul de „Final Fantasy XVI”.

granblue fantasy relink intro art

GAMEPLAY ȘI COMBAT

Gameplay-ul ar conta cel mai mult într -un „JRPG” sau orice alt RPG.. „Granblue Fantasy: Relink” nu a adus ceva nou aspectului ăsta, dar a reușit să ne livreze un core gameplay/combat EXTRAORDINAR de satisfăcător combinând diverse mecanici din alte jocuri. Unul din lucrurile mele favorite pe care jocul ni l-a livrat, a fost că , Combat-ul nu devine mai bun pe parcursul jocului, ci e Top -Notch încă din start, sunt anumite abilități pe care nu le ai încă de la început , dar le poți obține în foarte scurt timp . Skill tree-ul funcționează la fel ca cel din „Final Fantasy XVI”, dar e mult mai vast, ai o varietate largă de pasive și doar vreo 8-12 active per personaj. „GBFR” beneficiază de 20 de personaje jucabile, urmând mai multe în viitoarele update- uri .

Fiecare personaj are un skill tree unic, arme unice, abilități unice și o scurtă poveste doar al lor, poți debloca orice personaj la începutul jocului, dar nu toate odată . Povestea principală a jocului îți dăruieș te 4-5 card-uri pe care le poți folosi în extinderea party-ului tău. Restul le poți obține prin side quest-uri sau Shop-uri. Cum am precizat și mai sus , „GBFR” ne livrează o tonă de side content, pe lângă povestea principala care are o lungime adecvată (10-12 ore). Probabil te gândești „okay, am terminat povestea, now what?” .. Well, poți face orice, poți rejuca povestea cu level-ul current pentru a descoperii lucrurile ascunse sau îți poți creea un party indestructibil pentru a ajuta alți jucători în grind-ul lor.. yea, jocul e grindy aș hell, dar e un grind plăcut , similar cu jocurile din seria „Monster Hunter”.

granblue fantasy relink gameplay si combat art

GRAFICĂ ȘI ENVIRONMENT

La partea de grafică , jocul are plusuri și minusuri.. plusul imens este că artstyle-ul e absolut încântător , iar minusul este că fidelitatea grafică nu e una atât de bună , unul dintre motive fiind că jocul este încă pe last gen ( PS4 ), și a fost anunțat în 2016, nu au putut schimba foarte multe de atunci. Chiar și așa , plusul pe care îl dobândeș te eclipsează fidelitatea grafică și te face să uiți de ea . Efectele vizuale și World building-ul sunt magice ( la propriu ). M-am simțit ca un copil călătorind prin toate zonele spectaculoase pe care jocul ți -l oferă , am primit o stare foarte cozy, „GBFR” e dovada vie că ai nevoie doar de un artstyle bun pentru a fii un joc plăcut ochiilor. Am fost surprins chiar și de design-ul personajelor/inamicilor.

granblue fantasy relink grafica si environment art

SUNET ȘI MUZICĂ

Probabil că aspectul sunetelor a fost singura categorie în care ” ruda lui” ( FF XVI ) a reușit să -l distrugă . Cu toate că sunetele nu sunt deloc rele, ba chiar sunt foarte bune, dar pe lângă „Final Fantasy XVI”, „GBFR” are calitatea audio echivalentă cu a unui driller din UK. Totuși , am fost foarte impresionat de muzică , muzica e orgasm pentru urechi, produsă foarte bine și implementată în cele mai potrivite secțiuni . Îți da un boost uriaș de adrenalină într -un boss fight.

granblue fantasy relink sunet si muzica art

POVESTE

Probabil ne așteptam cu toț îi ca „GBFR” să nu fie un masterpiece narativ, având în vedere că nu se focusează neapărat pe aspectul asta , însă .. „Cygames” și -a făcut treaba în a ne livra o poveste bună . Nu e tocmai grozavă din moment ce ii lipsește multe momente emoționale , amuzante și serioase. În anumite părți , povestea ia o întorsătură destul de gravă și ajunge să se simtă ca o parodie. Cea mai bună parte a poveștii au fost personajele însine , dezvăluirea misterului pe care îl așteptam încă de la începutul jocului a fost ce m-a făcut să zic că povestea e worthy. Anumite personaje au avut parte de un character development destul de drăguț până la urmă .

granblue fantasy relink poveste art

CONCLUZIE

Cu un combat extraordinar, un artstyle demențial și o poveste biruitoare, „Granblue Fantasy: Relink” a reușit să mă distreze timp de 150 de ore în timpul meu liber. E un joc de la care nu regret că am avut așteptări mari , e cel mai apropiat „JRPG” de perfecțiune . A livrat tot ce mi -am dorit și am rămas surprins la cât de complecși sunt bossii. Jocul are o varietate largă de absolut orice, content-ul e uriaș , și faptul că „Cygames” vor să lanseze un content update lunar.. îl face și mai bun. Cu mâna pe inima , declar că „Granblue Fantasy: Relink” e un must-play pentru fanii jocurilor „JRPG”, dar și pentru newcomers.

Lasă un răspuns