De la anul jocurilor RPG (2023), am ajuns la anul jocurilor survival și chill.. „Lightyear Frontier”, făcut și publicat de către „Frame Break” și „Amplifier Studios”, e un joc indie open-world, cu o lume superbă și o coloana sonoră uimitoare. Jocul se bazează foarte mult pe farming și mechs, o combinație foarte ciudată dacă e să mă întrebi pe mine , dar… e ceva nou și destul de reușit în industria gaming din momentul de față , unde avem doar AAA ‘s stricate.
INTRO
Jocul începe brusc, similar cu un joc survival/simulator de ceva.. nu ai o poveste , nu ai un combat system, doar îți petreci timpul explorând lumea și distrându- te fără pic de stres.
GAMEPLAY ȘI COMBAT
Atracția principala a jocului este farming-ul, desigur. Totuși , ce m-a atras pe mine foarte mult a fost mech-ul pe care îl controlezi pentru a îți extinde baza și a aduna resurse. Încă de la începutul jocului, Mech-ul e foarte folositor, având o tonă de unelte necesare pentru a îți croi drumul spre succes ca cel mai bun fermier spațial . De asemenea, Mech-ul se deplasează mai repede ca ține , deci nu prea ai avea un motiv întemeiat să te deplasezi pe jos. Open World-ul e drăguț , o lume deschisă și plină de viață , aș putea spune. Jocul are un Day and Night cycle foarte modest, niciodată nu vei duce lipsa de zi/noapte. Am rămas impresionat și de UI, e unul foarte simplist și drăguț , nu ocupă foarte mult spațiu , perfect pentru un joc de genul.
Pe lângă asta , la partea de gameplay, movement-ul se simte foarte bine, mai ales cu Mech-ul. Cu toate laudele astea , mă mint singur că e un joc bun.. Într-adevăr , jocul are o tonă de aspecte bune, dar cel mai important aspect e lăsat la pământ . Jocul duce grav lipsa de content, te poți distra primele ore, iar după îți va da o stare foarte mare de plictiseală , nu excelează deloc pe parcurs, rămâne la același nivel tot timpul, înțeleg că jocul e încă în Early Access, dar ar trebui să mă distreze mai mult de doar 2 ore.
GRAFICĂ ȘI ENVIRONMENT
La partea de grafică , am fost destul de satisfăcut , din prima vă pot spune că jocul nu are cea mai mare fidelitate grafică , e destul de mediocru la aspectul ăsta , texturile, foliajul și umbrele sunt destul de buggy, mai ales ploaia, din anumite unghiuri se vede ca și cum ploaia e doar într-o singură zonă . Încă un minus major la categoria asta sunt cutscene-urile.. pe lângă că sunt foarte prost produse, ți le bagă pe gât la fiecare zi petrecută în joc. Totuși , am observat că lumina este acceptabilă , nu foarte bună , dar își face treaba pentru ce vrea jocul să fie.
SUNET ȘI MUZICĂ
Probabil asta e singură categorie unde chiar nu am putut critica negativ jocul. Am fost plăcut suprins să văd că au lucrat foarte mult la calitatea sonoră , e una foarte bună , același lucru pot să zic și despre muzică .. ambientală , puțin retro, tot ce trebuie pentru un joc de genul, își păstrează vibe-ul și e foarte relaxantă .
CONCLUZIE
„Lightyear Frontier” nu e un joc pentru toată lumea , mă rog, cred că e un joc făcut pentru nimeni, având în vedere că aspectul principal e cel mai josnic făcut , iar celelalte aspecte minore care nu au avut foarte mult ă treabă cu jocul în sine , sunt lucrate foarte mult. Nu recomand „Lightyear Frontier” nimănui în stadiul din momentul actual, jocul are un viitor strălucit dacă vor să rezolve content-ul principal, dar în rest, ați irosi 20$ degeaba.. totuși , dacă aveți XBOX Game Pass, vă recomand să îl încercați.
Lightyear Frontier: Recenzie
Dante