coronavirus illustration reject coronavirus illustration reject

Folding@home – Cum pot ajuta gamerii in lupta cu Coronavirus?

Nvidia, producatori de componente PC, ii implica pe detinatorii de calculatoare puternice in lupta impotriva coronavirus.

Stim cu totii ca traim intr-o era in care puterea de procesare a computerelor poate face diferenta. Aceasta influenteaza in mod activ abilitatea de monitorizare si transmitere a informatiilor. Fie ele medicale, sau informatii care implica proiecte de cercetare stiintifica. Probabil ca atunci cand vorbim despre Coronavirus, computerele noastre sunt ultima unealta la care ne-am gandi. Insa prin proiectele de sub egida initiativei Folding@home, Nvidia ii invita pe jucatorii din toata lumea sa isi „imprumute” computerele in lupta anti-COVID-19.

De la o zi la alta, lupta impotriva coronavirus se poarta pe toate fronturile. Frontul virtual este si el o componenta vitala in procesul de eradicare a pandemiei. Astfel ca Nvidia incearca sa sustina eforturile cercetarii in aceasta directie folosind o aplicatie denumita Folding@home. Aceasta utilizeaza temporar resursele computerului pe care este instalata. Odata conectata la internet, Folding@home creeaza o conexiune intre clientii sai. Reteaua astfel stabilita distribuie puterea de procesare a „donatorilor” catre task-uri computationale dificile. Si ce alte sisteme sunt mai puternice decat computerele de gaming, indeosebi procesoarele grafice?

Fiind o initiativa globala de voluntariat, fiecare utilizator care o foloseste o poate porni si opri in orice moment. Nu trebuie sa iti faci probleme. Resursele folosite de aplicatie sunt recapatate imediat ce aceasta este oprita. network illustration

Folding@home nu e o inventie noua

Aplicatia celor de la Nvidia a fost creata cu cativa ani in urma, fiind disponibila inca din vremea consolelor Playstation 3. Insa acum se doveste a fi probabil mai importanta ca oricand. Un val nou de proiecte au fost facute disponibile pe platforma. Acestea „simuleaza moduri prin care SARS-CoV-2 (virsul de origine pentru coronavirus) si SARS-CoV (virus asemanator) pot fi afectate prin tratamente specializate”. 

Aceasta initiativa globala i-ar putea ajuta pe cercetatori sa descompuna mai usor cantitatile uriase de date pe care le detin despre coronavirus. Eventual, prin aceeasi metoda, acestia spera sa descopere si terapii eficiente impotriva acestui virus. Iar de partea cealalta, cand momentan nu poti decat sa previi si urmaresti, acest proiect ofera o posibilitatea de a te implica.

Astfel, Foldind@home devine un proiect prin care oricine poate da o mana de ajutor. Nu e nevoie sa iesi din casa sau sa faci altceva decat sa descarci o aplicatie si sa mentii calculatorul pornit. 

Lasă un răspuns