Wayfinder nu intentioneaza sa fie un joc brainless sau o ruleta digitala descurajatoare. Digital Extremes, studioul din spatele Warframe care publica acest nou RPG fantezist, este constient de toate capcanele care tind sa scufunde jocurile multiplayer moderne; cum, de cele mai multe ori, se simte ca proiectantii incearca in mod activ sa profite de jucatorii sai. Dar, dupa cateva ore de joc vizionate, este clar ca Wayfinder incearca sa se intoarca la o epoca mai sanatoasa de ucidere a monstrilor in cooperare. Daca si tu ai crescut cu World of Warcraft, Guild Wars si Final Fantasy XI, Digital Extremes intentioneaza sa te aduca acasa.
In definitia sa cea mai simpla, Wayfinder este un MMO. Jucatorii preiau controlul unor eroi – cunoscuti sub numele de Wayfinders – care sunt impartiti in rolurile clasice de tank, healer si DPS. Aceste personaje vin preechipate cu nume, povesti si o UI in stil League of Legends cu trei abilitati si un ultimate, ceea ce inseamna ca nu vei hrani un personaj-jucator mut si enigmatic spre plafonul de nivel.
Lupta in sine este impregnata de acea magie cvasi-RPG care defineste Destiny, Borderlands si, da, Warframe. Iti vei echipa lista de personaje cu un arbore de talente urias, care se intrepatrunde, ceea ce va suda numerele intregi ale oricarui build pe care il vizati in prezent. In acest sens, Wayfinder se afla bine in sfera de influenta a unora dintre cele mai populare jocuri video de pe planeta.
Wayfinder Screenshots
O mare parte din atractie poate fi pusa pe seama designului personajelor din Wayfinder. Studioul din spatele jocului, Airship Syndicate, a lucrat cel mai recent la Ruined King, RPG-ul bazat pe League of Legends, si se poate vedea cum transmite influenta desenului superb al lui Runeterra.
Se poate observa influenta superbei caricaturi Runeterra
Pe acest lucru se va baza, fara indoiala, Wayfinder. La fel ca Warframe, progresia aici pare sa fie construita in principal in jurul deblocarii de noi personaje, iar din cele vazute, toate stralucesc imediat de carisma si potential, la fel ca Senja.
Vei duce acest echipaj in Overlands – un spatiu plin de aventura comun pentru toti jucatorii, precum Padurea Elwynn de la Blizzard sau Europa de la Bungie – precum si in „Zonele pierdute”, limbajul Wayfinder pentru temnitele randomizate, unde vei sculpta prin coridoarele modulate in cautare de comori si glorie. Airship a precizat clar ca jucatorii vor avea o tona de control asupra pradei care apare in aceste temnite pentru a evita rutina ucigatoare de a repeta aceeasi instanta, la nesfarsit, in timp ce cauti un drop de 1% sansa sa pice. Studioul a invatat din greselile predecesorilor sai.
Toti cei implicati in Wayfinder au insistat asupra unui singur lucru, iar si iar: Ca acest joc, in esenta sa, este un MMO. Daca visele celor de la Airship se vor implini, vor fi creat un taram plin de viata, cu discutii generale pline de viata, concursuri de dans si tragediile si triumfurile unor lupte cu bosi dificile si bogate in mecanica.