Crema a scos, probabil, cel mai bun imblanzitor de monstri non-Pokemon de pe piata. Jocul se numeste Temtem si a fost lansat pe data de 6 septembrie 2022 pe PC, PlayStation 5, Xbox Series X si Series S, Nintendo Switch.
Un baiat se trezeste in ceea ce pare a fi o zi obisnuita. El sare din pat, se imbraca in graba si sprinteaza spre usa pentru a-si intalni cel mai bun prieten. Impreuna, pornesc spre laboratorul local, unde profesorul rezident al satului asteapta sa le prezinte un trio de creaturi magice si misterioase. Captura? Ei pot alege doar unul fiecare.
Suna familiar? Doar asteapta.
Odata ce s-au hotarat, ei pornesc in propria lor aventura prin Arhipelagul Aeropurtat, imprietenindu-se si antrenand monstri in efortul de a deveni cel mai mare imblanzitor de Temtem din lume.
Din 2020 dezvoltatorul spaniol Crema Games si-a creat incet, dar sigur, o identitate distincta pentru MMO-ul sau in stil Pokemon. In timp ce ADN-ul Pokemon este inca evident in joc, este un pic ca Mewtwo: o versiune corupta, derivata, clonata a unui original mai pur care a invatat treptat sa-si inteleaga propriile puncte forte si puncte slabe si recunoscandu-le pe amandoua.
Miezul lui Temtem este aproape identic cu Pokemon: prinzi creaturi, le antrenezi sa bata alte creaturi si progresezi povestea ori de cate ori creaturile pe care le-ai batut apartin cuiva de o importanta desemnata.
Cand vine vorba de functiile de calitate a vietii, de exemplu, Temtem este remarcabil mai rafinat si mai prietenos cu jucatorii. In mare parte, asta se datoreaza faptului ca dezvoltatorii au fost incredibil de receptivi la preocuparile jucatorilor. Diferenta dintre un joc video dezvoltat de un studio indie precum Crema si un joc video dezvoltat de o filiala emblematica Nintendo precum Game Freak este ca primul este mult mai interesat sa-si ofere servicii de aprovizionare pentru jucatorii sai, fie 40.000 de jucatori sau 40.
Din aceasta cauza, Temtem, intr-o ciudata intorsatura a destinului, a implementat sisteme la care fanii Pokemon doar le-au visat vreodata, deschizand o noua era ciudata in care imitatorul a devenit el insusi demn de a fi copiat.
Temtem ofera suport pentru jocul competitiv, care permite oamenilor sa formeze cu usurinta echipe viabile, ceea ce inseamna ca oricine poate participa la un joc de nivel inalt. Indeparteaza toate elementele RNG pentru a face chiar si componenta sa single-player mult mai provocatoare decat orice te-ai astepta sa gasesti intr-un joc Pokemon. Si a perfectionat in mod constant toate aceste sisteme timp de peste doi ani, ajungand in cele din urma la un joc extrem de rafinat.
Este, fara indoiala, titlul perfect pentru fanii pokemon obositi, disperati dupa o noua abordare, fiind, de asemenea, potrivit pentru cei inca devotati RPG-urilor iconice ale Game Freak (prin faptul ca le ofera o perspectiva asupra a ceea ce alti dezvoltatori pot realiza intr-un cadru similar).
Un numar considerabil de fosti jucatori l-au tratat ca pe un RPG care imblanzeste monstri, care merita sa fie lasat putin timp in asteptarea unui nou titlu Pokemon principal. si totusi, la doi ani si jumatate de la lansarea in acces anticipat, Temtem este in mare masura propriul sau joc, cu propria sa poveste, idei si ambitii. Nu este doar un alt exemplu de Pokemon-lite cu o noua vopsea.
Unde difera Temtem este prin personalitatea sa. Oamenii s-au plans de ani de zile ca Pokemon „este pentru copii”. In schimb Temtem este mai matur, ceea ce nu inseamna ca este serios, profund sau dotat cu un fel de gravitatie filozofica. De fapt, este de obicei foarte prostesc si, ca urmare, adesea amuzant. Exista betivi in fiecare oras, glume care vizeaza in mod clar un grup demografic mai in varsta si asa mai departe, dar nu este ceva serios. Foarte clar, scriitorii doar se distreaza.
Exista, evident, si defecte. Temtem nu a proiectat inca o creatura capabila sa ajunga intr-o lista cu cei mai buni 100 de Pokemoni, un blestem care pare destinat sa se loveasca de toate RPG-urile moderne de imblanzire a monstrilor. De asemenea, din cauza lansarii sale in acces anticipat la doar doua luni dupa „Pokemon Sword” si „Pokemon Shield”, este putin in urma generatiei actuale de Pokemon in anumite privinte, dintre care cea mai evidenta este dependenta sa de intalniri aleatorii.
Desi nu are propriul sau Pikachu, Squirtle sau Gengar, Temtem a dat in mod constant totul atunci cand vine vorba de integrarea de noi monstri in joc. Nu si-a inversat decizia de a implementa intalniri aleatorii. Economia adauga un nivel cu totul nou de dificultate jocului, in sensul ca nu poti pur si simplu sa invingi un copil bogat, sa cumperi 50 de Revives si sa treci prin restul povestii cu ochii inchisi.
Temtem a avut o cursa grea. Dupa o luna in lumina reflectoarelor, a fost lasat in intuneric timp de doi ani si jumatate, doar o fractiune dintre jucatorii sai revenind pentru fiecare expansiune si mai putini continuand sa joace intre ei. Dar Crema a persistat si, facand acest lucru, a scos ceea ce este, probabil, cel mai puternic imblanzitor de monstri non-Pokemon de pe piata.
Indiferent, ceea ce a realizat, Temtem este remarcabil. Dupa doi ani de cand a fost supranumit imitator, lansarea sa mult asteptata ar putea inca sa inspire imitatori.
Temtem Recenzie
Daduftw