A deveni un Pro Gamer este visul pentru tot mai mulți jucători români, dar în special străini (mai ales în Statele Unite, Coreea sau Europa de Est). A juca jocuri video toată ziua pentru a obtine castiguri, cu toate acestea, necesită o anumită pregătire și determinare. Deci cum să deveniti un jucător profesionist?
Vă oferim informațiile esențiale pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a începe, precum și unele chei pentru a vă atinge scopul final!
Practicarea e-sportului pe parcursul întregii zile necesită abilități și cunoștințe specifice
League of Legends, Starcraft II, Counter Strike Global Offensive, World of Warcraft: Iată câteva referințe în domeniu care au mulți adepți din întreaga lume. Dar devenirea unui jucător profesionist nu este doar o plăcere. Pentru a dobândi acest statut este esențial să va antrenati de la 35 la 50 de ore pe săptămână, cel puțin, pe același joc. Nu mai este un hobby, ci o activitate cu normă întreagă , necesitând concentrare și determinare. Ca și jucătorii de fotbal sau jucătorii de rugby, jucătorii profesioniști de jocuri video sunt acum antrenați și instruiți să câștige jocurile la turnee globale care sunt organizate între diferite echipe.
Mizele financiare sunt astăzi colosale! La un turneu League of Legends din 2014 din Seattle, SUA, premiul câștigătorilor a fost de până la 11 milioane de euro.
Cei mai buni jucători profesioniști, prin urmare, atrag lăcomia și au și sponsori. Ei își dedică toată viața jocurilor video. Acest lucru se numește e-sport sau sport electronic. Principalele calități ale unui jucător profesionist de sport electronic sunt cunoașterea și viteza.
Cunoștințele foarte precise ale jocurilor, strategiile lor și combinațiile lor de acțiuni reprezintă aproximativ 50% din munca unui bun pro gamer. Odată ce cunoașterea este dobândită și integrată, restul muncii este de a-și îmbunătăți abilitățile de gândire și execuție. Mintea, ochiul și mâna trebuie să lucreze rapid! Un jucător bun trebuie să ia decizii foarte repede și să le execute la fel de repede cu mouse-ul. Eficiența și viteza sunt cuvintele cheie ale unui jucător bun!
Deveniți jucător profesionist treptat
De la începutul ezitant într-un joc video până la crearea propriului conținut de comunicare, la integrarea în echipe, calea spre profesia de pro gamer poate fi dificilă.
Descoperiți ghidul nostru detaliat privind instruirea unui pro gamer.
Pentru a deveni pro gamer, trebuie să vă găsiți jocul preferat și să îl jucați foarte mult. Prin urmare, este necesar să va concentrati asupra aceluiași joc și să nu distrbuiti timpul. Petreceți tot timpul pe un singur joc. Apoi, inmagazinati cât mai multe ore de joc și informații exterioare pentru a vă îmbunătăți propriul joc. Aici începe cunoașterea lumii jocurilor alese și veți deveni mai târziu un jucător foarte bun. Va trebui, de asemenea, să dezvoltați abilități de memorie, anticipare și reflex care vor face diferența cu alți jucători amatori. Aceste începuturi pot fi plictisitoare. Pentru a vă atinge obiectivul, mențineți motivația și determinarea intactă.
După această pregătire personală, puteți face parte dintr-o echipă, dacă nivelul dvs. vă permite. Observați jucători mai experimentați, beneficiați de know-how-ul lor și sfatul lor poate și ar trebui să vă ajute să progresați mai repede. Integrarea cu succes intr-o echipa este esențială pentru vizibilitatea și notorietatea viitoare. Extindeti-va cunoștințele și faceti-va cunoscut în lumea jocurilor video. Pentru a face acest lucru, nu ezitați să participați la turnee pentru a începe să va faceți cunoscut in fata oamenilor influenți.
A va face un nume este evident esențial pentru viitor
Participarea la evenimente va avea efecte benefice asupra ascensiunii viitoare! Veți putea să vă antrenați cu mai mulți jucători experimentați și să câștigați foarte rapid experiența în timp ce vă extindeți lista de cunoștințe și contacte în domeniul e-sportului.
Odată ce ati castigat turnee, puteți începe să vă dezvoltați propria imagine în rețelele sociale. Nu mai sunteți un total necunoscut în e-sport și, prin urmare, va intereseaza sa va creati canalul dvs. de streaming, contul dvs. Twitter etc. Puteți spera să dezvoltați o bază de fani care vă va oferi o anumită credibilitate. Comunicarea despre jocul dvs. este esențială. Publicați-vă sesiunile de formare în mod regulat pentru a vă menține fanii.
Pentru a atrage mai mulți oameni în videoclipurile dvs., nu ezitați să împărtășiți cu ei turneele, strecurati si cate o anecdota. De fapt, creați simpatie pentru a atrage cât mai mulți oameni posibil la partajarea video! Cu toate acestea, credeți că o carieră de gamer este scurtă deoarece jocul dvs. este obligat să dispară într-o zi? Gânditi-va la reconversia dvs, ca să nu va gasiti foarte repede la pamant.
Diferite surse de venit
Un gamer profesionist beneficiază de o varietate de surse de venit, care, din nefericire, fluctuează. Pentru a fi considerat un jucător profesionist, trebuie mai întâi să obțineți un salariu fix care este reglementat de lege. Acest salariu provine fie din partea sponsorului, fie din partea echipei.
De aceea, un pro gamer care practică e-sport beneficiază de sprijin prin structura sa; este oferită asistență materială (echipament, îmbrăcăminte etc.), dar se primește și asistență administrativă atunci când se călătoreste pentru turnee etc.
Găsirea unui sponsor poate fi foarte importantă pentru a vă îmbunătăți salariul. În Romania, sponsorii încă se bazează prea puțin pe jucătorii de la e-sport, deoarece continuă lipsa de cunoaștere a acestui mediu. Pentru a solicita sponsorizarea, trebuie să aveți o comunitate puternică de fanii și o vizibilitate puternică în jocurile online. Trebuie să țineți la curent și să optimizați canalul dvs. YouTube, Twitter, precum și blogurile dvs. specializate. Comunicarea și împărtășirea legăturilor dvs. este esențială pentru a atrage potențiali sponsori.
A doua sursă de venit: streaming. Este foarte simplu: jucătorului i se plătesc sume în funcție de numărul de vizionări ale unui anunț care apare înaintea videoclipului său. Două organizații concurează în acest domeniu; TwitchTV și Dailymotion. Această bază de venituri cere să existe o comunitate foarte puternică și mare de fani, în cele din urmă, să genereze un maxim de atracții și, prin urmare, de venituri. Acest salariu nu este în mod evident stabilit deoarece depinde de publicul său.
A treia sursă posibilă de venit: sumele plătite câștigătorilor în timpul turneelor organizate. Din nou, aceste venituri sunt variabile, în special datorită creșterii concurenței și a nivelului scăzut al diferențelor dintre jucători.
Veți înțelege, cu excepția cazului în care sunteți foarte talentat în acest domeniu și vă bucurați de o comunitate de adepți importanta, ca făcând e-sport locul de muncă rămâne riscant, deoarece situațiile precare sunt comune în acest sector. Veniturile sunt foarte variabile și rareori permit să trăiti pe deplin de pasiunea aceasta.
Venituri inegale pe țări
Pe lângă faptul că sunt neregulate, veniturile din sportul electronic din Romania sunt mai mici decât în alte părți. De ce? În Romania există noțiunea de SMIC; o structură trebuie să ofere un salariu minim pentru angajații săi, în timp ce această noțiune este inexistentă în Germania, de exemplu. Astfel, echipele străine sunt mai dispuse să plătească jucătorilor lor, deoarece nu vor avea obligații legale stricte de respectat. Proporția echipelor noastre comparativ cu echipele străine din mediul de e-sport este scăzută.
Deplasarea în străinătate poate fi cheia pentru a deschide ușa afacerii pro gamer. Germania și Statele Unite au sponsori foarte activi care investesc în echipele de e-sport deoarece comunitățile sunt foarte dezvoltate în comparație cu Romania.
După cum puteți vedea, realitățile locului de muncă sunt dificile în domeniul e-sportului. Într-adevăr, pentru a va face visul realitate, este necesar să munciti din greu si sa va doriti foarte mult. Numai o minoritate dintre cei mai buni jucători au salarii viabile, permițându-le să-și trăiască pasiunea.
În Romania, această observație este cu atât mai adevărată, deoarece sponsorii sunt mai precauti decât în alte părți. Pentru a reuși în acest sector, trebuie să va antrenati din greu și să petreceti ore în fața calculatorului sau a consolei de jocuri.
De asemenea, nu trebuie uitat că va trebui să călătoriți des, în cursul diferitelor turnee și va trebui să vă gândiți să beneficiați de ajutoare materiale prin integrarea cu structuri certificate sau prin intermediul sponsorilor.
Sursa: pro-gamer.fr