Sunt 37.000 indeajuns? Flight Simulator spune ca da.
Daca nu esti la curent cu ultimele noutati din jurnalul simulatorului de zbor al celor de la Microsoft, probabil ca nu stiai ca Flight Simulator va contine un numar incredibil de 37,000 de aeroporturi, fiecare construit in mod manual. Un salt destul de mare, avand in vedere ca iteratia anterioara s-a oprit la numarul de 24,000.
Motiv pentru care Sven Mestas, liderul dezvoltatorului Asobo Studio si designer al jocului, nu se teme sa spuna ca jocul cuprinde „toate aeroporturile din lume„. Acest lucru este posibil datorita bazei de date imensa pe care au alcatuit-o dezvoltatorii, care pleaca de la cea existenta in jocurile anterioare și la care sunt adaugate mii de fotografii din satelit si avion, ca modele dupa care au fost construite noile aeroporturi din Flight Simulator.
„Toate aeroporturile„, aduse la viata
De la detaliile mai marunte, cum ar fi flora ambientala sau aeroporturile mici, izolate geografic si pana la marile hub-uri internationale, Flight Simulator le contine acum pe toate. Poti sa aterizezi pe iarba, pista naturala sau obisnuitele piste din asfalt. Insa cei de la Asobo ii asigura pe jucatori ca fiecare experienta va fi diferita, la fiecare aterizare in parte.
Tot pe partea de imersiune si game design, Mestas verbeste despre multitudinea de elemente care vor simula viata din aeroporturile construite in Flight Simulator. Totul a fost amenajat prin raportare la dimensiunile concrete ale fiecarui aeroport. Cum? Prin parcari subterane si supraterane „cu activitate”, angajati ai aeroportului care vor manipula utilaje specifice, masini de serviciu din care vei putea vedea iesind si intrand angajati ai aeroportului si, probabil cele mai distractive, auto-trenurile cu bagaje care vor fi descarcate de catre angajati si apoi incarcate in hala avionului.
Flight Simulator „FDS„, episodul 6
In termeni old school, trebuie sa spunem si noi „jos palaria”. Pentru ca atentia la detalii, asa cum vedem si in „feature discovery series„, este remarcabila. Mai jos gasesti ultimul episod, in care sunt prezentate mai pe larg informatiile selectate de noi. Iar dacă te pasioneaza Flight Simulator, iar trebui sa arunci o privire si peste episoadele anterioare. Vei găsi informatii despre vreme, acumulare de zapada si alte aspecte tehnice ale zborului.
Microsoft Flight Simulator este in teste interne inca din vara trecuta, insa data de lansare concreta se lasa inca asteptata. Dar noi suntem super entuziasmati! Si s-ar putea sa iti gasim motive indeajuns ca sa fii si tu, pentru ca urmatorul blog-update vine pe 27 februarie.