stellar blade wallpaper art stellar blade wallpaper art

Stellar Blade: Tot ce trebuie sa știi.

Următorul joc pe care „Sony Interactive Entertainment” ni-l livrează este „Stellar Blade”. Cu toate că nu este un joc 1st party, „Stellar Blade” a fost crescut foarte mult de către „Sony”. „Shift Up”, (studio-ul jocului), a fost finanțat de către ei întrucât dintr-un joc AA a ajuns AAA. Putem specula că au fost investiți peste 60 de milioane de dolari. De asemenea, au fost ajutați cu dezvoltarea jocului și de către „xDEV” (studio intern SIE). Astăzi vă prezint „Tot ce trebuie să știți despre Stellar Blade”.

COMBAT

Primul și cel mai important aspect este „Combat-ul”. „Stellar Blade” este un Hack and Slash puțin mai diferit, se aseamănă foarte mult cu unul tradițional cum ar fi: „Devil May Cry”, „Bayonetta”, dar se simte mai mult ca și un „soulslike”. Combat-ul fiind slow paced și axat pe parry/dodge. Aș putea zice că e mai asemănător cu „Lies of P” decât celelalte jocuri din genul respectiv. Ai un perfect dodge și o tonă de alte skill-uri pe care le poți debloca cu punctele primite de la inamicii doborâți. Skill tree-ul e unul destul de masiv, cu o tonă de pasive și active.

stellar blade combat art

MODURI DE GRAFICĂ

Sunt disponibile 3 moduri de grafica – „Performance, „Balanced” și „Resolution”. Modul de performanță atinge tot timpul 60FPS, dar cu o rezoluție foarte scăzută. Modul de rezoluție se axează mai mult pe fidelitatea grafică decât pe cadre. Rulând în 4K la 30FPS blocate. În final, modul balansat e combinația perfectă între cele 2 moduri de mai sus, rulând la 1440P cu output 4K folosind upscaling. Cadrele pe secundă ar trebui să fie în majoritatea timpului 60, dar poate scădea în anumite zone aglomerate sau pline de particule. Personal, după ce am încercat demo-ul, aș recomanda să folosiți modul balansat, fiind o combinație perfectă între cele două.

stellar blade grafica art

TIMP DE JOACĂ

Povestea principală din „Stellar Blade” ar trebui să aibă undeva la 25 de ore, depinzând de stilul tău de joc. Dar dacă dorești să faci 100% din el, ar trebui să iți petreci undeva la 30-50 de ore, tot așa, depinzând foarte mult de cât de repede te miști.

stellar blade playtime art

VARIETATEA INAMICILOR

Din trailere și demo, am putut observa o tonă de inamici cu un design spectaculos pe care nu l-am mai văzut în alte jocuri. Cu toate că la numărul de inamici nu se compară cu „Elden Ring” sau alte titluri Action-RPG masive, „Stellar Blade” ar trebui să aibe o cantitate de inamici destul de generoasă. Inamicii sunt împărțiți în mai multe categorii.. inamici slabi care vin în număr mare, inamici mai mari care vin în cantitate mai mică.. și bossii, care sunt înzestrați cu nume din biblie.

stellar blade varietate art

EXPLORAREA

„Stellar Blade” este un joc linear cu anumite zone puțin mai mari, similar cu cele din „Sekiro: Shadows Die Twice”. Explorarea din joc e una destul de grozavă, având o tonă de cufăre și materiale ascunse.. explorare subacvatică sau parkour printre blocuri. Probabil asta e definiția unui Semi-Open World. Jocul are și zone pentru a te odihni sau mai bine spus „Checkpoints”, la fiecare activare, inamicii din zona respectiva apar din nou. Deocamdată, nu știm foarte multe detalii despre zonele din joc, dar analizând trailerele, am putut observa cel puțin 3 zone diferite. Un fel de deșert, un oraș post-apocaliptic („Xion”) și alt oraș distrus numit „Wasteland”.

stellar blade explorare art

PREȚ SI DATA DE LANSARE

Jocul urmează să se lanseze pe 26 aprilie, iar pre-load-ul ar trebui să fie disponibil chiar acum. Prețul este de 70$ pe Playstation Store, un preț normal în zilele noastre pentru un joc AAA. Nu vă pot recomanda jocul chiar acum pentru că nu am pus mâna pe el, dar rămâneți aproape pentru review-ul meu complet.

Lasă un răspuns