RPG vs Battle Royale 3 RPG vs Battle Royale 3

RPG vs Battle Royale

Cand vine momentul de a alege un nou joc avem o mulțime de opțiuni. Jocuri FPS, RPG, battle royale și multe alte jocuri sunt disponibile și ne pot ține ocupați zile întregi, dar mai întâi trebuie să luăm o decizie și din acest motiv am decis să vă dăm o mână de ajutor oferindu-vă mai multe informații despre RPG și battle royale.

Un joc de rol abreviat ca RPG este un joc în care jucătorii își asumă rolurile personajelor într-un cadru fictiv. Jucătorii își asumă responsabilitatea pentru a juca aceste roluri într-o narațiune.

RPG

Există mai multe forme de RPG. Forma originală, denumită tabletop role-playing game ( joc de rol de masă) sau TRPG, se desfășoară prin discuții, în timp ce în jocurile live action role-playing sau LARP, jucătorii desfășoară fizic acțiunile personajelor. În ambele forme, un maestru de joc (game master sau GM) decide, de regulă, regulile și setările care urmează să fie folosite, acționând ca arbitru, în timp ce fiecare dintre ceilalți jucători joacă rolul unui singur personaj.

Există mai multe tipuri de RPG cum ar fi MUD-urile multiplayer bazate pe text sau RPG-urile online masive multiplayer (MMORPG-uri). Jocurile de rol includ, de asemenea, jocuri video de rol pentru un singur jucător în care jucătorii controlează un personaj sau o echipă care efectuează misiuni. Aceste jocuri împărtășesc adesea setări și reguli cu RPG-uri tabletop, dar pun accentul pe avansarea personajului.

În ciuda acestor varietăți de forme, unele forme de jocuri, cum ar fi jocuri de cărți și jocuri de război care sunt legate de jocuri de rol nu pot fi incluse. Activitatea de joc de rol poate fi uneori prezentă în astfel de jocuri, dar nu este focalizarea primară.

Autorii și principalii editori de jocuri de rol de masă (tabletop) le consideră a fi o formă de povestire interactivă și colaborativă. Evenimentele, personajele și structura narativă dau un sentiment de experiență narativă, iar jocul nu trebuie să aibă o poveste extrem de definită. Interactivitatea este diferența crucială dintre jocurile de rol și ficțiunea tradițională.

Jocurile de rol aduc un nivel de sofisticare și persistență adăugând facilitatori și regulile de interacțiune. Participanții la un joc de rol vor genera personaje specifice și un complot continuu. Nivelul de realism al jocurilor variază de la o consistență internă suficientă pentru a crea o poveste sau o provocare credibilă până la simularea proceselor din lumea reală.

RPG-urile de masă și cele pen-and-paper se desfășoară prin discuții într-o mică adunare socială. GM descrie lumea jocului și locuitorii săi. Ceilalți jucători descriu acțiunile intenționate ale personajelor lor, iar GM descrie rezultatele. Unele rezultate sunt determinate de sistemul jocului, iar unele sunt alese de GM.

Acesta este forma în care jocurile de rol au fost mai întâi popularizate. Primul RPG, Dungeons & Dragons (D & D) disponibil comercial, a fost inspirat din literatura de fantezie și hobby-ul de război și a fost publicat în 1974. Popularitatea D & D a condus la nașterea industriei jocurilor de rol.

  • Single-player
    Jocuri de rol single player formează un gen bine definit de jocuri pe calculator și console cu origini în jocuri de rol, cum ar fi Dungeons & Dragons, pe care își bazează o mare parte din terminologie, setări și mecanică, schimbând experiența jocului, oferind o reprezentare vizuală a lumii, dar punând accent pe dezvoltarea caracterului statistic față de povestirea colaborativă și interactivă.
  • Multiplayer
    Jocurile de roluri online bazate pe text implică mulți jucători care folosesc un anumit tip de interfață bazată pe text și o conexiune la Internet pentru a juca un RPG. Jocurile de rol online multiplayer (MMORPG) combină interacțiunea socială la scară largă și lumea persistentă a MUD-urilor cu interfețe grafice.
  • Gamemaster
    O caracteristică comună a multor RPG-uri este rolul gamemaster-ului, un participant care are sarcini speciale de a prezenta setarea fictivă, de a arbitra acțiunilor personajelor și de a menține fluxul narativ. În RPG-urile de masă și de acțiune live, GM îndeplineste aceste obligații personal. În jocurile video RPG multe dintre funcțiile unui GM sunt îndeplinite de motorul de joc. Cu toate acestea, unele RPG-uri video multiplayer permit de asemenea unui participant să preia un rol GM printr-o interfață vizuală, deși cu abilități limitate de tehnologia disponibilă.
  • Personajul jucătorului
    Un alt concept standard în RPG-uri este personajul jucătorului, un personaj din lumea ficțională a jocului a cărui acțiune este controlată de jucător. În mod obișnuit, fiecare jucător controlează un personaj separat acționând ca un protagonist în poveste.
  • NPC
    Spre deosebire de personajele jucătorilor, personajele non-player (NPC) sunt controlate de gamemaster, de motorul jocului sau de persoanele care ajută gamemaster-ul. Caracterele non-player completează populația setării fictive și pot acționa ca antagoniști, spectatori sau aliați ai personajelor jucătorului.

Daca nu sunteți convinși că genul RPG este cel potrivit pentru dvs, avem o altă opțiune la fel de populară, battle royale.

Un joc battle royale este un gen de joc video care îmbină elementele de supraviețuire și explorare cu un gameplay în care ultimul jucator care supraviețuiește câștigă. Jocurile Battle Royale provoacă un număr mare de jucători care încep cu echipamente minime, deci trebuie să căutați arme și armuri. De asemenea, trebuie să eliminați toți ceilalți adversari evitând în același timp să fiți prinși în afara unei „zone sigure” care se micșorează în continuu, câștigătorul fiind ultimul concurent al jocului. Numele genului este preluat din filmul japonez Battle Royale din 2000.

battle royale

Jocurile Battle Royale se joacă între un număr mare de jucători individuali, perechi de doi jucători sau un număr de echipe mici (de obicei 3-5 jucători). În fiecare meci, obiectivul este acela de a fi ultimul jucător sau echipă în picioare, eliminând toți ceilalți adversari. Un meci începe prin plasarea jucătorilor pe o mare hartă.

Harta poate permite jucătorilor să aibă un anumit control asupra locului de pornire sau toți jucătorii vor începe dintr-un punct la întâmplare. Toți jucătorii încep cu echipament minim, ceea ce înseamnă că jucătorii nu vor avea un avantaj la debut. Echipamentele utilizate în mod obișnuit pentru lupte, supraviețuire sau transport sunt împrăștiate întâmplător pe hartă. Jucătorii trebuie să găsească aceste articole, evitând să fie uciși de alți jucători, care nu pot fi marcati sau distinși vizibil fie pe ecran, fie pe hartă, ceea ce înseamnă că jucatorii trebuie să-și folosească numai ochii și urechile pentru a deduce pozițiile lor.

Echipamentele de la jucătorii eliminați pot fi, de obicei, utilizate. În aceste jocuri există un sistem care împinge adversarii mai aproape, pe măsură ce jocul progresează, printr-o zonă care se micșorează în continuu așa cum am menționat anterior. Jucătorii din afara zonei sunt distruși sau uciși. În mod obișnuit, luptătorii battle royale au doar o singură viață de jucat; jucătorii care mor nu au voie să reapară. Meciul se încheie atunci când rămâne un singur jucător sau o echipă, iar jocul oferă, de obicei, un anumit tip de recompensă cum ar fi moneda în joc folosită pentru articole cosmetice. Recompensa este oferită tuturor jucătorilor pe baza duratei lor de supraviețuire.

Natura aleatorie a punctului de pornire, a poziționării articolelor și a reducerii zonei de siguranță fac din genul battle royale o adevarată provocare pentru jucători. Aceștia trebuie să gândească și să reacționeze rapid și să îmbunătățească strategiile pe parcursul jocului, pentru a fi ultimul om / echipă care supraviețuiește.

Elementele formale ale genului battle royale au existat înainte de 2012. Modurile de joc cu reguli ,,last man standing” au reprezentat o practică frecventă a jocurilor de acțiune online multiplayer, deși, în general, cu mai puțini jucători.

Începând cu anii 1990, Bomberman a introdus moduri de joc multiplayer, iar jucătorii începeau cu aceleași abilități minime, colectau power-ups și luptau până când ultimii jucători rămâneau în picioare.

La scurt timp după lansarea filmului The Hunger Games în 2012, a fost creat un server plug-in numit Hunger Games. Această denumire a fost schimbată mai târziu în Survival Games pentru Minecraft. Survival Games se inspiră din film, introducând inițial jucători în centrul hărții. Când jocul începe, jucătorii pot concura pentru resursele centrale sau se pot îndepărta pentru a găsi articole împrăștiate în jurul zonei de joacă. Jucătorii uciși sunt eliminați, iar ultimul supraviețuitor câștigă meciul.

În DayZ, un mod pentru ARMA 2, jucătorii se luptă alături sau unul împotriva celuilalt pentru a obține necesități de bază pentru a continua să trăiască într-un sandbox plin cu diverse pericole. Aceste jocuri au fost concepute astfel încât să includă întâlnirile jucător contra jucător, dar, în general, aceste evenimente au fost rare datorită dimensiunii hărții jocului. Acest lucru a condus la concentrarea asupra interacțiunilor ostile mai frecvente dintre jucători pentru a determina un eventual câștigător.

Un astfel de joc a fost modul Battle Royale pentru ARMA 2 / DayZ, dezvoltat de Brendan Greene, cunoscut sub numele de „Player Unknown”, lansat pentru prima data in 2013. Acest mod a fost inspirat direct de filmul japonez Battle Royale din 2000, povestea unui număr de studenți transportați pe o insulă și forțați să se lupte între ei pentru a supraviețui.

Greene a actualizat acest mod pentru ARMA 3 când echipa DayZ a optat pentru lansarea jocului ca titlu independent. Greene a continuat să adopte formatul său ca consultant pentru H1Z1: King of the Kill, înainte de a deveni dezvoltatorul creativ la Bluehole, al unui joc standalone reprezentând viziunea sa despre genul battle royale, PlayerUnknown’s Battlegrounds. Chiar dacă Battlegrounds nu a fost primul joc battle royale, lansarea sa la early access în martie 2017 a atras atenția, vânzând peste douăzeci de milioane de unități până la sfârșitul anului și este considerat jocul definitoriu al genului. În septembrie 2017, jocul a depășit recordul anterior pentru cel mai mare număr de jucători concurenți pe Steam, cu un număr de 1.348.374 jucători simultan.

Epic Games a lansat Fortnite, un joc de supraviețuire cooperativ, în early access în apropierea lansării jocului Battlegrounds. Epic a văzut potențialul de a-și crea propriul mod battle royale și până în septembrie 2017 a lansat jocul Fortnite Battle Royale, care a combinat unele elemente de supraviețuire și mecanică din principalul joc Fortnite cu conceptul de joc Battle Royale. Jocul a înregistrat un număr similar de jucători ca Battlegrounds, cu 20 de milioane de jucători unici raportați de Epic Games până în noiembrie 2017.

Bluehole și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această mișcare, mai puțin datorită faptului că a fost o clonă a Battlegrounds, mai mult pentru că ei lucrau cu Epic Games pentru suportul tehnic în Battlegrounds și, prin urmare, erau îngrijorați că Fortnite ar putea să includă caracteristici plănuite pentru modul lor battle royale înainte ca ei să le lanseze în Battlegrounds.

Editorul jocului Battlegrounds, compania PUBG Corporation, a intentat un proces împotriva lui Epic din Coreea de Sud în ianuarie 2018, cu privire la drepturilor de autor ale Battlegrounds, însă până la sfârșitul lunii iunie 2018, procesul a fost închis de PUBG, din motive necunoscute.

În 2018, Fortnite Battle Royale a depășit veniturile lui Battlegrounds, fapt care a fost atribuit modelului său de afaceri „free-to-play” și suportului cross-platform.

Cu succesul lui Battlegrounds și Fortnite, genul battle royale s-a extins foarte mult. Editorii majori, inclusiv Electronic Arts. Activision și Ubisoft au recunoscut impactul genului în creștere și impactul asupra planurilor lor viitoare. Seria Call of Duty a lui Activision are un mod battle royale intitulat „Blackout” în Call of Duty: Black Ops 4, în timp ce Battlefield V al lui Electronic Arts va include și un mod Battle Royale.

Lasă un răspuns